search

TSKB ’11 İlde 11 Kütüphane’ Projesi Kapsamında 7. Okul Kütüphanesini Diyarbakır’da Açtı

12 Haziran 2024
- 3 dk. Okuma

74 yıldır kapsayıcı ve çok yönlü nitelikli kalkınma odağında çalışmalarını sürdüren TSKB, 2023 yılında başlattığı ’11 İlde 11 Kütüphane’ projesi kapsamında yedinci okul kütüphanesini Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde bulunan Koru Köyü Hacı Ali Kaya İlkokulu ve Koru Ortaokulu’nda hizmete açtı. TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi’nin açılış töreninde konuşan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç “TSKB olarak, hepimizi derinden sarsan deprem felaketinin ardından odağımıza depremden etkilenen illerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak hızla toparlanmasını aldık. Kalıcı iyileşmeyi sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak için başlattığımız bu anlamlı projemiz kapsamında yedinci okul kütüphanemizi Diyarbakır’da açtık. TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanelerimizle sürdürülebilir gelecek hayalimiz çerçevesinde nitelikli eğitimin gelişmesinde rol oynayabilmek ve çocuklarımızın sevincini paylaşmak geleceğe dair umutlarımızı da canlı tutuyor” diye kaydetti.

Sürdürülebilir gelecek için nitelikli kalkınma vizyonuyla çalışmalarını yürüten TSKB, 2025 yılına kadar tamamlamayı taahhüt ettiği ‘11 İlde 11 Kütüphane’ projesi kapsamında, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Şanlıurfa’nın ardından yedinci TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi’ni Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde bulunan Koru Köyü Hacı Ali Kaya İlkokulu ve Koru Ortaokulu’nda hizmete açtı.

7 Farklı İlde 7 Okul Kütüphanesi Açıldı

2023 yılının Eylül ayında ‘TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi’ adıyla Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde ilk okul kütüphanesini öğrencilerle buluşturan Banka, Diyarbakır’da açtığı yedinci zenginleştirilmiş okul kütüphanesi ile toplamda 5300 öğrenciyi 30 bine yakın kitapla buluşturdu.

Açılış töreninde konuşan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç “TSKB olarak, hepimizi derinden sarsan 6 Şubat deprem felaketinin ardından odağımıza depremden etkilenen illerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak hızla toparlanmasını aldık. Kalıcı iyileşmeyi sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak amacıyla başlattığımız bu anlamlı projemiz kapsamında yedinci okul kütüphanemizi Diyarbakır’da açtık. TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanelerimizle sürdürülebilir gelecek hayalimiz çerçevesinde nitelikli eğitimin gelişmesinde rol oynayabilmek ve çocuklarımızın sevincini paylaşmak geleceğe dair umutlarımızı da canlı tutuyor” diye kaydetti.

Estetik ve ergonomik tasarımıyla ayrışan, öğrencilerin bilgiyi sevme ve kolay öğrenme pratiklerine katkı sağlayan sosyal bir etkinlik alanı olarak da hizmet veren zenginleştirilmiş kütüphane (Z-Kütüphane) formatında tasarlanan kütüphanede, 4 binin üzerinde kitap, çocukların okuma becerisi ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak çeşitli akıl oyunları, teknolojik gereçler ve eğitim destek araçları bulunuyor.

TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphaneleri

1- Adıyaman, Gölbaşı / Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

2- Gaziantep, Nurdağı / Terken İlkokulu/Ortaokulu

3- Kahramanmaraş, Pazarcık / Çimko İlkokulu

4- Adana, Yüreğir / Yahya Kemal Beyatlı 100. Yıl İlkokulu 

5- Osmaniye, Merkez / Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu

6- Şanlıurfa, Siverek / 15 Temmuz Şehitleri İlk ve Ortaokulu 

7- Diyarbakır, Dicle / Dicle Koru Köyü Hacı Ali Kaya İlkokulu ve Koru Ortaokulu