search

TSKB ve İKSV İş Birliğinde Kurulan Yarının Kadın Yıldızları Eğitim Destek Fonu 7. Yılında

29 Mayıs 2024
- 3 dk. Okuma

TSKB ve İKSV iş birliğinde 2018 yılında kurulan “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu” bu yıl 17 üstün yetenekli genç müzik öğrencisine destek oluyor. Yedi yılda toplamda 107 başarılı müzisyenin hayatına dokunan fondan 2024 yılında yararlanmaya hak kazanan genç müzisyenler, bu yıl 52'nci kez düzenlenen İstanbul Müzik Festivali kapsamında 28 Mayıs Salı akşamı Kadıköy Süreyya Operası'nda gerçekleşen Yarının Kadın Yıldızları konserinde müzikseverlerle buluştu. Fondan yararlanmaya hak kazanan yetenekli genç müzisyenler her yıl düzenlenen Yarının Kadın Yıldızları konserleri sayesinde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen deneyimli kadın yıldızları ile aynı sahneyi paylaşma imkânı da buluyor.

Eğitim ve sanat yoluyla kültürel kalkınmaya kesintisiz desteğini sürdüren TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), toplumsal fayda sağlayan projeleriyle çocuklara ve gençlere yatırım yapmaya devam ediyor. Banka, genç kadın müzisyenlere yönelik 2018 yılında başlattığı "Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu" projesiyle genç yeteneklerin müzik eğitimlerini destekleyerek sanatta fırsat eşitliğine katkıda bulunuyor.

Bu yıl Yarının Kadın Yıldızları Fonu'na eğitimlerini yurt dışındaki müzik okullarında sürdüren 17 yetenekli genç kadın müzisyen seçildi. Fondan yararlanmaya hak kazanan müzisyenler, 28 Mayıs akşamı Kadıköy Süreyya Operası'nda projenin bu yılki kanaat önderi başarılı keman sanatçısı Hande Küden ile sahne aldı.

2019 yılında Berlin Filarmoni Orkestrası kadrosuna katılan 2024 yılının kanaat önderi Hande Küden, genç müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşarak kariyerlerinin başındaki geleceğin yıldızlarına ilham oldu.

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç: “Bu anlamlı proje sayesinde sanatta fırsat eşitliğine ve sanatsal üretime destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” 

Türkiye’nin ilk kalkınma ve yatırım bankası olarak çok boyutlu sosyal ve kültürel kalkınma için uzun soluklu projeler geliştirdiklerine değinen TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, şunları söyledi: “Uzun yıllardır kültür-sanat, çevre ve kadın istihdamı gibi alanlarda toplumsal fayda sağlayan projelerle değer üretmeyi sürdürüyoruz. Özellikle kültür-sanat alanındaki gelişimin, sosyal kalkınma ve refahın önemli unsurlarından biri olduğuna inanıyoruz. 2018 yılında İKSV iş birliğinde başlattığımız "Yarının Kadın Yıldızları Eğitim Destek Fonu" ile bugüne kadar 110 genç kadın müzisyenimizin hayatına dokunduk. Proje kapsamında bu yıl da 17 genç kadın müzisyenimize destek olma fırsatı yakaladık. TSKB olarak, bu anlamlı proje sayesinde sanatta fırsat eşitliğine ve sanatsal üretime destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası müzik sahnelerinde ülkemizi başarıyla temsil eden müzisyenlerimizin sesinin daha güçlü bir şekilde duyulmasına destek olmanın gururunu yaşıyoruz. 52. İstanbul Müzik Festivali’nde olağanüstü performansları ile bizleri hem duygulandıran hem de gururlandıran genç müzisyenlerimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Yarının Kadın Yıldızları Eğitim Destek Fonu Hakkında:

TSKB, İstanbul Müzik Festivali kapsamında, sanatta fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla sağladığı fonla üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerin çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinin ilerlemesine destek oluyor. Bu fona yurt dışında bir müzik okulundan lisans veya lisansüstü seviyesinde kabul alan, yurt dışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler başvurabiliyor.

2024 yılında 17 olmak üzere şimdiye kadar “Yarının Kadın Yıldızları” fonunu almaya hak kazanan 107 genç kadın müzisyen ülkemizi dünya sahnelerinde temsil ederek kültürel kalkınmamıza katkı sağlıyor.

Yarının Kadın Yıldızları – 2024 Yılı Kazananları:

1- Sena Erünsal / Piyano

2- Sezin Ege Kabaklı / Piyano 

3- Çise Ataş / Viyola 

4- Melis Naz Ünver / Klarnet 

5- Adasu Sılay / Flüt 

6- Nur Koç / Fagot 

7- İpek Sert / Piyano 

8- Zeynep Göktürk / Arp 

9- Melis Naz Ünver / Klarnet 

10- Mısra Coşkun / Flüt 

11- Ecmel Nevâ Bildik / Keman 

12- Beren Gürcüoğlu / Piyano 

13- Derya Köftecioğlu / Arp 

14- Öykü Yanık / Kompozisyon-Orkestra Şefliği

15- Serra Özer / Obua 

16- Sıla Nur Türedi / Keman 

17- Almila Şerbetçi / Keman